Om företaget

Sedan 1914

Om oss på Strängnäs Mekaniska

Strängnäs Mekaniska AB och Töreboda Mekaniska AB är samlade under domännamnet http://Svarva.se

Vår gemensamma kunskap i de två företagen och våra unika maskinparker i kombination med en kvalitetskontrollerad tillverkning, gör att vi kan hålla korta leveranstider och leverera produkter av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

‌Strängnäs Mekaniska AB är ett modernt företag med strax över 20 medarbetare.

Vi satsar på ständig förbättring och utveckling. Tillsammans med kunden anpassar vi oss och vår verksamhet för att möta framtiden med bred kunskap och högteknologiska maskiner.

Vi är ett modernt företag som satsar på utveckling och ständig förbättring. Tillsammans anpassar vi oss och vår verksamhet för att möta framtiden med kunskap och högteknologiska maskiner.

Historik

År 2001 startar vännerna Bo Lord och Stefan Rosén en mekanisk verkstad i en liten hyrd lokal om ca 80 kvadrat i Strängnäs. Ganska snabbt växer verksamheten och redan samma år byggs egna lokaler på Gesällvägen och verksamhetens första flytt sker. Under en 10-årsperiod utökas verksamheten ytterligare och man ges möjlighet att först bygga och flytta in i egen lokal på Västerportsleden och senare totalrenovera en större fastighet på Mästarvägen.

Men företagets historia börjar även för mer än 100 år sedan, närmare bestämt 1919, när fabrikörerna Persson & Olsson startade Skruvfabriks AB.

Detta anrika företag förvärvas år 2012 av Bosse och Stefan och dess verksamhet flyttar därmed in på Mästarvägen och samma år görs en gemensam ISO9001 och ISO14001 certifiering av företagen.

2015 gör man en sammanslagning av de båda bolagen och det gemensamma företagsnamnet blir Strängnäs Mekaniska AB.

Ambitionen att växa och kunna leverera precisionsdetaljer till kunderna fortsätter att vara en viktig värdegrund hos företagsledning och det har medfört två större satsningar under senare år. Dels förvärvas ytterligare ett företag år 2019, nämligen Töreboda Mekaniska AB som nu är ett systerföretag i koncernen och år 2021 sker företagets största förändring då hela verksamheten flyttas till Brunnsta strax utanför Eskilstuna.

BO LORD

19640804—20231118

STEFAN ROSÉN

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen